ESOGÜ Akademik Açık Erişim Sistemi

Sodyum feldispatın karıştırmalı bilyeli değirmende kuru olarak çok ince boyuta öğütülebilirliliğinin araştırılması

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Uçbaş, Yaşar
dc.contributor.author Gökçen, Hasan Serkan
dc.date.accessioned 2019-06-21T05:37:17Z
dc.date.available 2019-06-21T05:37:17Z
dc.date.issued 2010-08
dc.date.submitted 2010-08
dc.identifier.citation Gökçen, H. S. (2010). Sodyum Feldispatın Karıştırmalı Bilyeli Değirmende Kuru Olarak Çok ince Boyuta Öğütülebilirliliğinin Araştırılması. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11684/1669
dc.description.abstract Bu çalışmada, sodyum feldispatın karıştırmalı bilyalı değirmende kuru olarak çok ince boyutlara (<10 µm) öğütülebilirliği araştırılmıştır. Deneyler, 5 mm, 3 mm ve 53 mm karışım bilyalar kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Öğütme süresi, malzeme boşluk doldurma oranı, bilya doluluk oranı, bilya karışım oranı ve karıştırma hızının öğütme üzerine etkisi araştırılmıştır. Sonuçlar, boyut ve tüketilen enerji göz önünde bulundurularak değerlendirilmiştir. Kullanılan tüm bilyalar için öğütme süresi, bilya doluluk oranı ve karıştırma hızı arttıkça ürünün tane boyutu azalmakta, enerji tüketimi de artmaktadır. Malzeme doluluk oranının artmasıyla ise ürünün tane boyutu artarken, tüketilen enerji azalmaktadır. Karışım bilyada ise 3 mm bilya oranı arttıkça ürünün tane boyutu önce azalmakta daha sonra artmaktadır. Buna karşın tüketilen enerji önce artmakta sonra azalmaktadır. Yapılan çalışmalar sodyum feldispatın -120 µm'dan kuru olarak karıştırmalı bilyalı değirmende 5 ve 5-3 mm bilya kullanılarak çok ince boyuta öğütülebileceğini göstermektedir. 3 mm’lik bilyaların kullanılması durumunda ise aynı başarı elde edilememiştir. tr_TR
dc.description.abstract In this study, dry grindability of sodium feldspar to micro fine size (<10 µm) was investigated in the stirred mill. 5 mm, 3 mm and 5-3 mm bead mixture were used in the experiments. The effects of grinding times, powder filling ratio, bead filling, bead mixture ratio and stirring speed on grinding were investigated. The results were evaluated on the basis of particle size and energy consumption. Particle size of the product for all beads decreases with an increasing grinding times, bead filling ratio, and stirring speed while energy consumption increasing. In the case of increasing powder filling ratio, particle size of the product increases while energy consumption decreasing. In the case of bead mixture, product particle size first decreases then increases with an increasing 3 mm bead ratio, in spite of that energy consumption first increases then decreases. As a result of this study, it was found that sodium feldspar could be dry ground from -120 µm to micro fine sizes in the stirred mill using 5 and 5-3 mm beads. In the case of 3 mm beads, same success could not be achieved. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Sodyum feldispat tr_TR
dc.subject Karıştırmalı bilyeli değirmen tr_TR
dc.subject Çok ince öğütme tr_TR
dc.subject Stirred ball mill tr_TR
dc.subject Micro fine grinding tr_TR
dc.title Sodyum feldispatın karıştırmalı bilyeli değirmende kuru olarak çok ince boyuta öğütülebilirliliğinin araştırılması tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.authorID TR 170696 tr_TR
dc.contributor.department ESOGÜ, Mühendislik Fakültesi, Maden Mühendisliği tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster